Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova eksplozija

Eksplozija zaustavila naftovod između Iraka i Turske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog eksplozije u noći na ponedjeljak privremeno je prestao raditi naftovod između Turske i Iraka. Eksplozija se dogodila u jugoistočnoj Turskoj, turske vlasti sumnjaju na kurdsku sabotažu.

Eksplozija koja je obustavila dotok nafte iz Iraka oštetila je naftovod između iračkoga Kirkuka i turskoga Ceyhana. Tursko ministarstvo energetike službeno je najavilo da će popravak trajati desetak dana.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Oglasio se guverner Eksplozija na granici s Bjelorusijom: Dronovima oštetili zgradu ruskog naftovoda Slika nije dostupna Obustavljena isporuka Eksplozija na naftovodu Kirkuk-Ceyhan

Drugi izvor iz toga ministarstva kaže kako se vjeruje da je eksplozija djelo kurdskih pobunjenika, te da je požar koji je nakon eksplozije izbio sada pod nadzorom.

>> Eksplozija na naftovodu Kirkuk-Ceyhan

U borbi za samostalnosti i protiv vlade u Ankari, gerilci iz kurdistanske radničke partije (PKK) već su izvodili napade na naftovod.

Naftovod dugačak 970 kilometara povezuje naftno središte Kirkuk, kurdsko područje na sjeveru Iraka, s turskom sredozemnom lukom Ceyhanom. Njime na dan prođe između 450 i petsto tisuća barela sirove nafte. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene