Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iran: 'To su laži i propaganda'

Eksplozija u iranskom nuklearnom postrojenju pod zemljom zarobila 240 osoba?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Službeni Teheran opovrgnuo je medijske napise o velikoj eksploziji u jednom nuklearnom postrojenju u kojem je navodno zarobljeno 240 osoba.

Dva visoka iranska dužnosnika jučer su opovrgnula priču o eksploziji u njihovu nuklearnom postrojenju Fordow. Naime, prije tri dana WND je objavio priču o mogućem napadu na iranske nuklearne laboratorije pri kojem je eksplozija uništila većinu infrastrukture i pod zemljom zarobila 240 osoba. Napad se, pišu, dogodio u ponedjeljak, a nazivaju ga 'najvećom sabotažom iranskog nuklearnog programa do sada'.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Pisali su i kako se ekplozija osjetila u radijusu od čak pet kilometara od mjesta eksplozije zbog čega je nekoliko sati bila zatvorena i teheranska autocesta te kako spasilačke službe ni do srijede nisu uspjele izvući ljude zarobljene pod zemljom. No, o ovoj ili nekoj sličnoj eksploziji ne postoje nikakve službene potvrde. Upravo suprotno, Iran sve ove navode opovrgava.

>> Iranci pristali na pregovore o nuklearnom programu

Zamjenik direktora iranske agencije za atomsku energiju Seyyed Shameseddin Babroudi rekao je kako nema govora ni o kakvoj eksploziji u nuklearnom postrojenju, a isto je potvrdio i predsjednik iranskog parlamentarnog odbora za vanjsku politiku i nacionalnu sigurnost Alaeddin Boroujerdi nazvavši priču o eksploziji 'propagandom izrežiranom od strane Zapada' dodavši kako se radi o 'neutemeljenim lažima čiji je cilj bio utjecati na tekuće pregovore o iranskom nuklearnom programu', piše Times of Israel.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene