Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuje optužbe

Ehud Barak: Izrael ne vodi 'tajni rat' protiv Irana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar obrane smatra da su sankcije i prijetnja vojnim udarima još uvijek put za obuzdavanje iranskih nuklearnih ambicija.

Ehud Barak je u razgovoru za televizijsku postaju Channel Two upitan jesu li dvije eksplozije u Iranu prošloga mjeseca pokazale da je 'rat već počeo' sabotažama. 'Ne bih rekao. Mislim da je odgovor na vaše pitanje negativan', rekao je.

U jednoj od prošlomjesečnih eksplozija u Iranu poginulo je najmanje 12 pripadnika Revolucionarne garde, uključujući jednog generala. Iran je rekao da je do nesreće došlo tijekom premještanja oružja. Iranci su također pretrpili štete od virusa ubačenih u njihove industrijske sustava, a nekoliko je stručnjaka za nukleranu energiju i tehnolgiju ubijeno ili nestalo u, kako tvrdi Teheran, tajnim operacijama Izraela i SAD-a.

Barak nije ni potvrdio ni zanijekao da Izrael i zapadne sile pokušavaju sabotažama omesti iranski program obogaćivanja urana i proizvodnju raketa, no njegove izjave ukazuju na sumnju u dugoročni učinak takve taktike.

'Nemam ništa za reći o samim akcijama. Samo kažem, da su, ako usporedite od prije osam godina, ili četiri, Iranci mnogo bliži nuklearnim kapacitetima', rekao je. 'Stoga sankcije moraju biti pojačane, brze, odlučne... i stoga svi kažu da se niti jednu opciju ne treba maknuti sa stola', dodao je Barak. (Hina/Reuters)

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene