Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen datum izbora

Egipat u rujnu bira novu vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi parlamentarni izbori nakon pada predsjednika Hosnija Mubaraka održat će se u rujnu, a datum predsjedničkih izbora nije određen, rekao je danas visoki vojni dužnosnik.

'Predsjednički izbori će se održati u rujnu', rekao je general Mamduh Šahine, član Vrhovnog vijeća oružanih snaga. Dodao je da će datum predsjedničkih izbora biti objavljen kasnije. Vrhovno vijeće upravlja zemljom nakon ostavke predsjednika Hosnija Mubaraka 11. veljače pod pritiskom prosvjeda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klupko se odmotava PREDSJEDNIKOV KRUG LJUDI Kako je Putin 'kumovao' nestanku 2 milijarde dolara Slika nije dostupna 12 MILIJUNA TAJNIH PAPIRA OTKRIVAJU KAKO SVJETSKA ELITA SKRIVA NOVAC AFERA 'PANAMA PAPERS' Islandski premijer upleten 'do grla', umiješan i Putin...

>> Gorjelo Ministarstvo unutarnjih poslova u Kairu

>> Novi sukobi u Kairu, noževima na prosvjednike

Tada je vojska odredila da će u roku od šest mjeseci organizirati parlamentarne i predsjedničke izbore radi povratka civilne vlasti. Brojni dužnosnici ocijenili su taj rok prekratkim za pravu demokratsku tranziciju.

Egipat je već 19. ožujka organizirao referendum o ustavnoj reviziji, za što se izjasnilo 77 posto glasača. Posljednji parlamentarni izbori održani su u studenom i prosincu 2010. uvjerljivom Mubarakovom pobjedom. Egipatski parlament raspušten je nakon Mubarakova odlaska. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene