Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljstvo raste

Egipat: Tisuću uhićenih, prosvjedi se nastavljaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje tisuću osoba uhićeno je u Egiptu od utorka, od početka prosvjeda protiv režima predsjednika Hosnija Mubaraka, izjavio je u četvrtak neimenovani dužnosnik snaga sigurnosti, dok se istodobno prosvjedi nastavljaju.

Manji prosvjedi nastavljeni su i u noći na četvrtak u Kairu, a policijske snage u velikom su broju nazočne na ulicama glavnog grada. Najmanje četiri prosvjednika i dvojica policajaca ubijeni su dosad u prosvjedima, potaknutima narodnom revolucijom u Tunisu, i dosad nezabilježenima u tridesetogodišnjoj vladavini Hosnija Mubaraka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv Putina Više od 560 prosvjednika privedeno u Moskvi Slika nije dostupna Puca se po stanovništvu Sirija: U gušenju prosvjeda uhićeno 500 osoba

'Najmanje tisuću osoba uhićeno je u zemlji od početka prosvjeda' u utorak, izjavio je neimenovani dužnosnik službe sigurnosti za AFP. Kao i Tunišani, Egipćani se žale na rast cijena, nezaposlenost i autoritarnu vlast premreženu korupcijom, piše Reuters.

Bivši čelnik Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Mohamed ElBaradei i veliki zagovornik reformskog pokreta u Egiptu najavio je za četvrtak svoj povratak u zemlju. Reuters navodi da bi to moglo dati novu snagu prosvjednicima, koji zasad nemaju čelnu figuru koja bi ih vodila.

'Pokret 6. travnja', prodemokratska organizacija mladih, organizator prosvjeda, pozvala je Egipćane da nastave prosvjedovati. 'Četvrtak neće biti dan odmora, akcije na ulicama će se nastaviti', objavila je organizacija na Facebooku. Pokret ipak najveće prosvjede planira za petak, početak vikenda u Egiptu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene