Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kineska dinastija Ming

Pokušali preprodavati ukradenu vazu vrijednu dva milijuna eura, ali nisu očekivali jedan potez policije

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Londonski sud proglasio je dvojicu muškaraca krivima zbog pokušaja krađe nekoliko porculanskih predmeta iz razdoblja kineske dinastije Ming (1368. do 1644. godine) iz muzeja u Švicarskoj.

Još jedan muškarac već je priznao krivnju zbog pokušaja krađe nekoliko porculanskih predmeta iz razdoblja kineske dinastije Ming. Sva trojica pokušala su prodati vazu vrijednu dva milijuna funti ukradenu iz Muzeja umjetnosti Dalekog istoka u Ženevi 2019. godine.

Uhvaćeni su u zamku kada su im se istražitelji u civilu predstavili kao potencijalni kupci, objavila je ovaj vikend policija.

Vaza je vraćena u muzej. Kazna će im biti izrečena 13. listopada, po policiji. Od tri predmeta ukradena 2019., još nedostaje jedan, šalica s motivom pileta. Nudi se nagrada od 10.000 funti za informacije o tom predmetu.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić, reporter Dnevnika Nove TV Pucnjava u Rijeci Je li sve bilo po proceduri? Muškarac kojeg je upucao policajac još uvijek u kritičnom stanju

Drugi predmet bio je prodan na aukciji u Hong Kongu 2019., ali je poslije vraćen u muzej. Ukradeni predmeti procijenjeni su na ukupno 3,5 milijuna funti.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene