Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Buldožerom ubio četiri, ranio 30 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje četiri osobe smrtno su stradale, a više od 30 ih je ranjeno, među kojima sedam teško, u napadu u središtu Jeruzalema u kojem se Palestinac za upravljačem buldožera zabio u autobus i uništio više automobila nakon čega su ga ubili pripadnici izraelskih snaga sigurnosti.

Prema prvim zaključcima policijske istrage, riječ je o terorističkom napadu.

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Dvije osobe poginule u prometnoj nesreći u Kaštel Sućurcu Građani spasili dijete Kaštela zavijena u crno, motociklisti i mlada vozačica smrtno stradali: "Ovo je prometni terorizam, kazna bi trebala biti izravni zatvor"

Palestinski vozač, koji se upustio u ludu utrku duž stotinjak metara u ulici Jaffa gdje se izvode radovi, nasrnuo je na vozila i pješake, prije nego su ga nešto kasnije ubili policajci pristigli na lice mjesta.

Riječ je o prvom palestinskom napadu u zapadnom dijelu Jeruzalema otkad je u ožujku naoružani muškarac usmrtio osam osoba u jednoj vjerskoj školi.

"Buldožer kojim je upravljao Arapin gazio je pješake i uništavao automobile i autobuse u ulici Jaffa", rekao je policijski glasnogovornik Shmuel Ben-Ruby.

Hitna služba Zaka priopćila je da su u napadu najmanje četiri osobe poginule, a više od 30 je ozlijeđeno. Vozač buldožera identificiran je kao palestinski stanovnik arapskog istočnog Jeruzalema.

Vozila hitne pomoći stigla su na poprište napada na kojem se nalazio prevrnuti autobus javnog prijevoza te još jedan uništeni autobus kao i još najmanje tri teže oštećena vozila.

Za razliku od Palestinaca koji žive na Zapadnoj obali, arapski stanovnici istočnog Jeruzalema, koji je Izrael također okupirao u ratu 1967. godine, mogu slobodno putovati u zapadni dio grada i druge dijelove Izraela, a palestinski građevinski radnici česta su slika na gradilištima diljem zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene