Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bit će ih sve više

Jeziva brojka: Broj sirijskih izbjeglica premašio 2 milijuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posljednji podaci pokazuju kako se broj izbjeglih Sirijaca popeo preko 2 milijuna, a vjeruje se kako bi zbog eskalacije nasilja taj broj samo mogao biti još veći.

Povećanje broja izbjeglica iz Sirije koji sad iznosi dva milijuna, prema UNHCR-u, 'jezivo je' a moglo bi potrajati s obzirom na sve veće nasilje, izjavila je u utorak Europska povjerenica zadužena za humanitarnu pomoć Kristalina Georgieva.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

'Broj izbjeglica koje su pobjegle od rata prema susjednim zemljama dosegao je jezivu brojku od dva milijuna. Više od polovice su djeca', izjavila je Kristalina Georgieva u priopćenju nakon objavljivanja najnovijih brojki Visokog povjerenstva za izbjeglice UN-a.

Ta je brojka 'četiri puta veća od broja stanovnika Manchestera ili Lyona i odgovara otprilike populaciji Varšave', rekla je europska povjerenica.

>> FOTO Tko je iza natpisa: 'NE ŽELIMO ratovati u Siriji'?

'Istina je da će zbog sve žešćeg i neljudskog nasilja broj izbjeglica vjerojatno rasti', upozorila je Georgieva zatraživši od svih strana da poštuju humanitarne propise i zaštite civile.

EU najviše financijski pridonosi programima humanitarne pomoći u krizi (medicinska podrška, pomoć u hrani, vodi, skloništima...). Osigurao je 515 milijuna eura za pomoć žrtvama u Siriji i susjednim zemljama od kraja 2011. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene