Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznati uzroci

Dvije osobe poginule u pucnjavi u izraelskom veleposlanstvu u Jordanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su Jordanca poginula, a jedan je Izraelac ranjen u pucnjavi u nedjelju u izraelskom veleposlanstvu u jordanskom glavnom gradu Ammanu, no još nije jasno koji su uzroci pucnjave, objavili su lokalni sigurnosni izvori.

Dvojica Jordanaca radila su za tvrtku koja se bavi izradom namještaja i u veleposlanstvo su ušli prije pucnjave, objavila je policija. Malo je detalja objavljeno pa još nije jasno što je potaknulo pucnjavu.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Charlotteu Sjeverna Karolina Pucnjava u SAD-u: Na policajce na zadatku otvorena vatra, trojica ranjena, jedan ubijen? Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama

Snage sigurnosti zatvorile su veleposlanstvo, a izraelske vlasti evakuirale su osoblje.

Pucnjava se dogodila u stambenoj zgradi koju je koristilo izraelsko veleposlanstvo, priopćila je jordanska policija. Poručila je i da je istraga još uvijek u "početnim fazama". Izraelske vlasti nisu još komentirale incident.

U Jordanu vlada sve veći bijes protiv Izraela. Jordanski dužnosnici pozvali su Izrael da ukloni metalne detektore na ulazima na Platou džamija u Jeruzalemu, čije je postavljanje uzrokovalo najkrvavije izraelsko-palestinske sukobe u posljednjih nekoliko godina.

Nekoliko tisuća Jordanaca demonstriralo je u petak protiv Izraela u glavnom gradu i drugim gradovima u zemlji, kao i u izbjegličkim kampovima.

Jordan je u nedjelju zatražio žuran sastanak arapskih ministara vanjskih poslova kako bi razgovarali o nastaloj situaciji. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene