Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optuženi za propust

Dužnosnik egipatskog ministarstva uhićen zbog nestanka Van Goghove slike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dužnosnik egipatskog ministarstva kulture i četvero zaposlenika muzeja uhićeni su u ponedjeljak u sklopu istrage zbog krađe vrijedne slike Vincenta Van Gogha iz muzeja u Kairu.

'Makovi' nizozemskog postimpresionista, čija je vrijednost procijenjena na 50 milijuna dolara, ukradeni su u subotu iz muzeja Mahmuda Halila na zapadnoj obali Nila. Mohsen Šaalan, voditelj odjela za lijepe umjetnosti u egipatskom ministarstvu kulture, i četvero zaposlenika muzeja optuženi su za propust, odnosno da nisu proveli stroge sigurnosne mjere u svrhu zaštitu muzejskih eksponata.

Pročitajte i ovo Rijetka slika Van Gogha prodana za nekoliko milijuna eura Procijenjena je na 100 milijuna eura Jedna od najranijih Van Goghovih slika prodana za milijunski iznos Aktivisti Palestinske akcije uništili su portret Lorda Balfoura, političara kojeg se povezuje s nastankom Izraela rasjekli i uništili VIDEO Palestinski aktivisti izveli akciju na poznatom europskom sveučilištu: Pogledajte snimku

Državni odvjetnik Abdel-Meguid Mahmud ustvrdio je da je za krađu kriv nedovoljan sigurnosni sustav i da u muzeju nije radio ni jedan alarm te da je bilo uključeno samo sedam od ukupno 47 sigurnosnih kamera u muzeju. Ista slika već je jednom ukradena iz toga muzeja.

Muzej, otvoren 1962., imenovan je po egipatskom političaru Mohamedu Mahmudu Halilu i njegovoj supruzi Francuskinji, koji su bili strastveni sakupljači umjetnina. U muzeju se čuva zbirka od više od 300 umjetnina, među kojima su djela Moneta, Touluse-Lautreca, Gauguina i Rodina. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene