Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelji su zgrožene

Kremirali krivu osobu i pokopali drugu umjesto nje: "Kajemo se zbog ove situacije"

Zbog pogrešne oznake krivo tijelo je kremirano i zakopano na pogrešnom mjestu
Zbog pogrešne oznake krivo tijelo je kremirano i zakopano na pogrešnom mjestu Foto: Getty Images
Zbog greške dužnosnika koji su označavali posmrtne ostatke dvojice irskih državljana, kremirana je i na krivom mjestu pokopana pogrešna osoba.

Medicinski dužnosnici na Floridi pogrešno su označili ostatke dvojice irskih državljana koji su umrli od predoziranja zbog čega je došlo do brkanja nalaza njihovih obdukcija i najvjerojatnije kremiranja pogrešnog tijela.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend

Dvojica prijatelja Kane Mitchell (30) i Luke Comiskey (31) umrli su u travnju 2022. godine nakon što su se predozirali fentanilom. Dvojac je zajedno živio u Pinellas Parku na Floridi, a njihova tijela otkrio je poslodavac nakon što su izostali s posla.

Ubrzo nakon toga, pogrebno poduzeće otpremilo je njihove ostatke u Irsku te je prema željama obitelji jedan od njih kremiran, piše CNN.

Tri mjeseca nakon njihove smrti, obitelji preminulih muškaraca primijetile su nedosljednosti u izvješćima o obdukciji te su se požalile vlastima koje su otkrile podršku u označavanju posmrtnih ostataka.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Snimljeni razgovor Medvedev tvrdi: "Njemačka se sprema za rat s Rusijom"

Obitelji muškaraca tada su shvatile da su Mitchellovi ostaci pokopani na parceli obitelji Comiskey u Dublinu te su saznali da je umjesto Mitchella, Comiskey taj koji je kremiran.

"Naš ured jako se kaje zbog tragedije ove situacije", poručili su iz Ureda medicinskog istražitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene