Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimljeni razgovor

Medvedev tvrdi: "Njemačka se sprema za rat s Rusijom"

Dmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev Foto: Afp
Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu ustvrdio je da se Njemačka sprema za rat s Rusijom.

Glavna urednica Russia Todayja Margarita Simonyan objavila je 1. ožujka transkript, a potom i audiosnimku razgovora u kojem visoki njemački vojni časnici raspravljaju o traženju pomoći Ujedinjenog Kraljevstva u planiranju napada na Krimski most projektilima Taurus.

U razgovoru se navodi kako bi 100 takvih projektila moglo biti isporučeno ukrajinskim vlastima u Kijevu, prenos TASS.

Pročitajte i ovo Važne odluke u Europskoj uniji Dugo se spominje Tjedan koji bi mogao odrediti budućnost Europe: Rusija i SAD razbacale su geopolitičke karte

Na takve planove reagirao je bivši predsjednik Rusije i sadašnji zamjenik predsjednika sigurnosnog vijeća Dimitrij Medvedev.

Tvrdi da je prethodno presretnuti razgovor visokih njemačkih vojnih časnika dokaz da se Njemačka sprema započeti rat protiv Rusije.

Pročitajte i ovo Ilustracija gradnje stambene zgrade Gdje je stambena politika? Za mjesto u garaži traže 20.000 eura, a sve je više prisutan još jedan trend

"Svi pokušaji da se snimljeni razgovor časnika Bundeswehra prikaže kao obična igra projektila i tenkova bile su zlonamjerne laži. Njemačka se sprema za rat s Rusijom", napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene