Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Drugi dan ključnih pregovora o Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanci i Rusi nastavljaju u petak u Ženevi pregovore o Siriji kako bi se izbjegli vojni udari, nakon prvog kruga koji je potvrdio njihove razlike.

Prije početka ključnih pregovora u Ženevi, šef američke diplomacije John Kerry i njegov ruski kolega Sergej Lavrov iznijeli su u četvrtak navečer prepreke koje treba prevladati.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Fotografija s krizme Tijekom tjedna pregovori, a vikendom... FOTO Tajnik DP-a objavio je fotografije s krizme svoga sina: Na obiteljskom slavlju bio je i Ivan Anušić

'Radit ćemo na postizanju načelnog sporazuma kako bi jednom zauvijek riješili problem kemijskog oružja u Siriji putem prijema Sirije u Konvenciju o zabrani kemijskog oružja. Polazimo od načela da rješavanje tog problema čini svaki udar na Siriju nepotrebnim', ocijenio je Lavrov na zajedničkoj konferenciji za tisak.

>>UN primio dokument o pristupanju Sirije paktu protiv kemijskog oružja

No, njegov američki kolega pokazao se manje kategoričnim, ustvrdivši sa svoje strane da američka vojska 'zadržava pritisak' na Damask.

'Izjave sirijskog režima nisu dovoljne u našim očima i zato smo tu da radimo s Rusima', odgovorio je John Kerry.

Razgovore bi trebali nastaviti u petak zajedničkim susretom s posebnim izaslanikom Arapske lige i UN-a za Siriju Lakhdarom Brahimijem.

'Očekivanja su velika. Mora biti stvarno, kompletno, provjerljivo, uvjerljivo. Zajedno ćemo ispitati sposobnost sirijskog režima da održi obećanja', istaknuo je američki tajnik. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene