Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđeno

UN primio dokument o pristupanju Sirije paktu protiv kemijskog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
UN je objavio da je u četvrtak primio od Sirije dokument o pristupanju te zemlje globalnom paktu protiv kemijskog oružja, što je vlada sirijskog predsjednika Bashara al-Assada obećala u sklopu dogovora za izbjegavanje američkih zračnih napada.

'Prije nekoliko sati primili smo dokument sirijske vlade o pristupanju Konvenciji o kemijskom oružju', rekao je glasnogovornik UN-a Farhan Haq.

Sirija je jedna od sedam zemalja koja nije pristupila konvenciji iz 1997. godine koja obvezuje potpisnice da unište zalihe svog kemijskog oružja.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

>> Asad osobno potvrdio: Imamo kemijsko oružje i predat ćemo ga

Pod prijetnjom američkih napada zbog kemijskog napada na predgrađe Damaska 21. kolovoza, Asadova vlada pristala je na ruski plan o stavljanju svog kemijskog arsenala pod međunarodnu kontrolu i pristupanju konvenciji.

Ranije u četvrtak Assad je rekao ruskoj državnoj televiziji da će Damask poslati dokumente o pristupanju konvenciji u roku od nekoliko dana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene