Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buenos Aires

VIDEO Nevjerojatni prizori iz milijunskog grada: Rojevi komaraca teroriziraju ljude, vlasti strahuju od širenja bolesti

Invazija komaraca u Argentini
Invazija komaraca u Argentini Foto: X/ Wonderful Moment
Komarci teroriziraju građane glavnog grada Argentine Buenos Airesa i njegove okolice. Snimke koje se šire društvenim mrežama su zastrašujuće.

Glavni grad Argentine, Buenos Aires i njegova okolica ponovo muku muče s invazijom komaraca. Zbog ogromnog broja komaraca, građani su zabrinuti oko širenja denga groznice. Lokalno stanovništvo poziva na fumigacije da bi se stalo na kraj krvopijama.

Inače, ovo je već druga najezda komaraca u ovoj godini, a stručnjaci upozoravaju da bi ovog puta teror mogao trajati oko 20 dana – koliko je i životni vijek komaraca. No, isto tako ako bude još padalina agonija Argentinaca mogla bi se produžiti.

Pročitajte i ovo Sigurnost i povjerenje Uhićena je Lažna doktorica obećala mu je ljubav, a onda je krenuo užas: Natjerala ga da popije tabletu i uzela mu auto, a nestala je i kartica

Invaziju komaraca potaknula je kiša koja odgovara njihovom razmnožavanju budući da snažni pljuskovi mogu uzrokovati poplave i lokve u kojima se komarci razmnožavaju, piše Buenos Aires Times

Koliko je situacija ozbiljna pokazuju i videozapisi koji se šire društvenim mrežama, a na kojima se mogu vidjeti oblaci tisuća komaraca.

 

 

Argentinska vlada je objavila da će nastaviti s podjelom besplatnih repelenata stanovnicima da bi spriječila denga groznicu i eventualno širenje drugih bolesti koje prenose komarci.

Pročitajte i ovo Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Upravo je korištenje repelenata jedna od najučinkovitijih mjera za prevenciju denga groznice, zike i čikungunje. Repelente treba svaka dva sata ravnomjerno nanositi na izloženu kožu, a u nekim situacijama čak i češće.

Naravno, ovu priliku iskoristili su proizvođači i prodavači repelenata koji su znatno podigli njihove cijene.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene