Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalno okupljanje

Dresden očekuje dolazak 6 000 neonacista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko šest tisuća pristaša neonacističkog pokreta i ultradesnice očekuje se u subotu na tradicionalnom godišnjem okupljanju u Dresdenu koji će osiguravati više od 3 300 policajaca, izjavio je u srijedu glasnogovornik dresdenske policije.

'Pogrebna povorka' koja se svake godine održava u Dresdenu tradicionalno je okupljanje njemačkih neonacista koji tako obilježavaju spomen na savezničko bombardiranje grada 1945.

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija (Foto: THOMAS KIENZLE / AFP) Kazna zatvora Sud u Dresdenu osudio dvojicu muškaraca iz BiH: U Njemačku švercali granate, puške i pištolje Slika nije dostupna grad ima problem Dresden proglasio "nacističko izvanredno stanje" zbog ksenofobnog pokreta Pegida

'Ne mogu potvrditi' broj od 6 000 sudionika koji spominju njemačka glasila, 'ali mislim da je prilično stvaran', rekao je glasnogovornik policije. 'Lani smo imali 3 300 policajaca, a ove godine bit će više', dodao je.

U subotu se treba održati i protuskup na kojemu će sudjelovati veći broj političkih čelnika ljevice, među kojima i predsjednik socijaldemokratske stranke (SPD) Franz Muentefering, objavili su organizatori na svojoj internetskoj stranici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene