Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje ometao jak vjetar

Drama u Latviji: Od obale se odlomile dvije sante leda i odnijele više od 200 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina osoba otplutalo je na dvjema santama leda prema otvorenom moru u zaljevu Rige u Latviji. Pokrenuta je velika akcija spašavanja koju su otežavali visoki valovi i jak vjetar.

Helikopteri i brodovi latvijske ratne mornarice krenuli su u veliku akciju spašavanja nekoliko stotina ljudi koji su zaglavili na dvjema ledenim santama nakon što su se odlomile od obale i otplutale prema pučini.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalima i spašavanje odsječenih nakon potresa na Tajvanu - 1 Utrka s vremenom FOTO Potraga za nestalima u potresu na Tajvanu: Stotine su odsječene, više od tisuću ozlijeđenih Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

>> Ledena gromada veličine 2 Manhattana odlomila se od Greenlanda

Ruska državna televizija RT prvotno je javila da se u nevolji našlo 500-tinjak ljudi, no naknadno je potvrđeno da je otplutalo oko 220 osoba, među kojima je bilo i djece.

Unatoč visokim valovima i izrazito jakom vjetru, svi su u konačnici spašeni i izvučeni na suho tlo pod nogama. Sante su doplutale na gotovo kilometar od obale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene