Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trump na Twitteru

''Krivite suca ako se nešto dogodi''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump smatra opasnom odluku pravosuđa o njegovoj uredbi o migrantima po kojoj građani sedam većinski muslimanskih zemalja - na koje se odnosi sporni tekst - mogu nastaviti ulaziti u Sjedinjene Države.

"Ne mogu vjerovati da sudac stavlja našu zemlju u takvu opasnost. Ako se nešto dogodi, krivite njega i pravosudni sustav", napisao je američki predsjednik Donald Trump na Twitteru.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump trumpove ludorije Ljude koji su upali na Kapitol nazvao je domoljubima pa ponovio zlokobnu prijetnju: "Ako ne pobijedim..."

 

 

"Dao sam instrukcije ministarstvu domovinske sigurnosti da kontrolira sve osobe koje dolaze u našu zemlju vrlo pažljivo. Sudovi čine zadaću posebno teškom", stoji u drugoj poruci.

 

 

Okružni žalbeni sud u Seattleu odbio je donijeti hitnu mjeru kojom bi se suspendirala odluka suca Jamesa Robarta o poništenju predsjedničke uredbe o zabrani ulaska u zemlju državljana sedam muslimanskih zemalja.

Ministarstvo pravosuđa u subotu je dostavilo sudu najavu žalbe na odluku okružnog suca Jamesa Robarta i zatražilo da se njegova odluka trenutačno opozove i na snagu vrati Trumpova uredba od 27. siječnja kojom se brani ulazak u zemlju izbjeglica i državljana sedam zemalja s muslimanskom većinom.

Ministarstvo pravosuđa napisalo je kako odluka suca, donesena u petak, nanosi trenutačnu štetu američkoj javnosti i onemogućava provedbu izvršne uredbe te dovodi u pitanje nacionalno-sigurnosne procjene predsjednika o riziku kojeg predstavlja ulazak u zemlju određenih grupa i najboljem načinu za umanjivanje toga rizika. (Hina)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene