Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik Europske komisije

'Putin prekraja granice Europe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Rusija želi silom prekrojiti granice Europe u 21. stoljeću i treba reći da Ukrajina nije prva zemlja suočena s ruskom agresijom', kazao je predsjednik EK.

Potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis izjavio je u četvrtak da Rusija silom prekraja kartu Europe i da je na granicama NATO-a potrebno razmjestiti jače savezničke snage.

Pročitajte i ovo Kosovska policija Obavještajci objavili Zabrinjavajući izvještaj: "Putinu je potreban novi sukob u Europi i pronašao je idealno mjesto - Balkan" Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"

"Ruska agresija na Ukrajinu zabrinjavajuća je za baltičke države", rekao je bivši latvijski premijer na skupu u Londonu.

"To pokazuje da Rusija želi silom prekrojiti granice Europe u 21. stoljeću i treba reći da Ukrajina nije prva zemlja suočena s ruskom agresijom", dodao je.

Pobunjenici na istoku Ukrajine koje podupire Rusija pristali su prošloga tjedna na prekid vatre na istoku zemlje, ali su ubrzo rekli da se ono ne odnosi na strateški važan grad Debalcev te su nastavkom borbe prekršili sporazum postignut uz posredovanje Francuske i Njemačke.

Što se događa u Debalceveu? Separatisti tvrde: 'Ubili smo 3.000 ukrajinskih vojnika!'

Slično ranijim izjavama britanskog ministra obrane Michaela Fallona, Dombrovskis je rekao da NATO mora biti prisutniji u baltičkim zemljama Estoniji, Litvi i Latviji.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova ranije je objavilo da su Fallonove izjave kako Rusija predstavlja "stvarnu prijetnju" baltičkim zemljama prešle granice "diplomatske etike".  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene