Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trumpova administracija

Dok će njezin suprug savjetovati Donalda, Ivanka će kod kuće čuvati djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zet Donalda Trumpa bit će savjetnik u Bijeloj kući dok će se Ivanka Trump posvetiti obitelji.

Nakon što je izabrani američki predsjednik Donald Trump najavio kako će mu njegov zet Jared Kushner (36) biti jedan od glavnih savjetnika, američki su demokrati od Ministarstva pravosuđa zatražili istragu zbog sumnje na nepotizam i sukob interesa.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Slika nije dostupna Slagalica u Bijeloj kući Dvije dame Donalda Trumpa: ''Melania je za protokol, Ivanka za posao''

Suprug Trumpove kćeri Ivanke, prema najavama odvjetnika, odstupit će s mjesta voditelja punčevog poslovnog carstva te postati stariji savjetnik u Bijeloj kući gdje će biti zadužen za trgovinsku politiku s Bliskim istokom. Za svoju funkciju neće primati naknadu, javlja BBC News.

Trump je poručio kako je ponosan što će mu zet imati vodeću ulogu u njegovoj administraciji. U svom zahtjevu demokrati ističu kako je postavljanje Trumpovog zeta kršenje zakona o sprečavanju nepotizma.

"Kushner će zbog svoje funkcije u Bijeloj kući moći pogodovati vlastitim poslovnim interesima", navode demokrati.

Za razliku od svog supruga, Ivanka Trump odstupit će sa svih izvršnih funkcija u očevim tvrtkama, a više neće voditi ni vlastiti modni brand. Umjesto toga posvetit će se odgoju djece.

Trumpov zet imao je ključnu ulogu u kampanji svog punca te je bio dio ključnih sastanaka s inozemnim čelnicima u tranzicijskom periodu.

Poput Trumpa, Kushner je također njujorški poduzetnik na tržištu nekretnina s razgranatom mrežom poslovnih odnosa.

Kushner predvodi obiteljsku građevinsku tvrtku Kushner Companies, a ujedno je i izdavač tjednika New York Observer kojeg je stekao kao 25-godišnjak.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene