Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ćale, ovo je za tebe

Mladić koji je postao simbolom beogradskog prosvjeda objavio dokument koji dokazuje da Vučić laže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su demantirali prosvjednika Petra Đurića koji je postao simbol prosvjeda u Beogradu nakon što je jučer izjavio da je njegov otac umro od koronavirusa jer nije bilo slobodnih respiratora.

Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od koronavirusa, u emotivnoj izjavi objasnio je zbog čega prosvjeduje pred Skupštinom Srbije u Beogradu i postao zaštino lice prosvjeda, a njegova izjava "Ćale, ovo je za tebe" neslužbeni moto prosvjednika.

Pročitajte i ovo Vlada Srbije, ilustracija Ozbiljno upozorenje Zbog novih srbijanskih čelnika oglasio se alarm za uzbunu: "To je proruska vlada, postoji rizik od sukoba na Balkanu" Prosvjed na UCLA-u Studenti ne odustaju VIDEO/FOTO Noć kaosa na američkim sveučilištima: Policija upala u kampove, stotine prosvjednika uhićene

Đurić je kazao da je njegov otac umro jer nije bilo dovoljno respiratora, predsjednik Srbije Alesandar Vučić i ministar zdravlja Zlatibor Ločar su ga demantirali.

“Liječnici su se borili do posljednje sekunde. Mi u Zemunskoj bolnici imamo respiratore, mislim da je treća po broju respiratora. Riječ je o osobi vrlo loše prošlosti, osuđivanom za kaznena djela. Druga osoba je Sloba Robija, višestruko osuđivan. Nemojte takve predstavljati kao junake, znamo s kim imamo posla. One koji profesoru Baziću guraju prste u usta i govore kur*o, nemojte mi predstavljati kao junake”, rekao je Vučić, a Ločar je dodao da su liječnici pokušali sve, ali bez uspjeha.

Petar Đurić je pak na Facebooku objavio dokument o povijesti liječenja u kojem se jasno vidi kako je njegov otac bio na čekanju za respirator, ali svoje mjesto nije dočekao.

“09.04. 2020. – 11:58 Konzultiran anesteziolog, upućeno je prevođenje u respiratorni centar, čeka se slobodno mjesto; 03:08 – Afebrilan sO2 86%, kontaktiran anesteziolog iz Respiratornog centra radi prevođenja – trenutno nema slobodnih mjesta, te se liječenje nastavlja u JIN”, piše u dokumentu, prenosi Nova.rs.

Ljubiša Đurić primljen je u KBC Zemun 28. 3., a preminuo je 13 dana kasnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene