Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašno

Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Ovih dana započelo je suđenje vezno uz stravični slučaj koji je sablaznuo Austriju. Slučaj je dospio na naslovnice medija diljem zemlje, nakon što se saznalo da je je 17 osoba mjesecima seksualno zlostavljalo tada 12-godišnju djevojčicu.

Riječ je o jednom od najtežih slučajeva seksualnog zlostavljanja maloljetnih osoba i jedan od najšokantnijih slučajeva seksualnih nasilja u mlađoj austrijskoj kriminalističkoj povijesti.

Djevojčica je u četvrtak trebala svjedočiti na sudu, no ispitivanje je prekinuto jer je to za nju bilo pretraumatično, cijelo je vrijeme plakala, a naposljetku se onesvijestila.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović Komentar političkih aktualnosti Milanović zaprijetio: "Samo probajte to učiniti. To su opasni tipovi opasnih poteza"

No, tu drama nije prestala. Kada su žrtvu izveli iz dvorane, u hodniku suda čekao ju je jedan od počinitelja (13) te joj se podrugljivo smijao.

Djevojčica je na sudu bila u pratnji odvjetnika, a njezina majka je izjavila kako želi kćer poštedjeti dodatnih trauma da pred njom otkriva detalje zločina.

Dio silovatelja su i sami još djeca, starosne dobi od 13 do 18 godina. 

Pročitajte i ovo Plakat SDSS-a išaran ustaškim sloganom U Zagrebu Na plakatu SDSS-a crnom bojom ispisali ustaški slogan

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkrivao službene tajne Policajac iz istraga otkrivao gdje dileri drže drogu pa ju s dvojicom suradnika krao i prodavao

Sve je počelo kada ju je njezin prvi dečko najprije uz upotrebu sile prisilio na seksualne odnose, a zatim ju "predavao" svojim prijateljima. Na videosnimci se čuje kako djevojčica očajnički moli silovatelje da prestanu.

Počinitelji su je ucjenjivali da će na društvenoj mreži objaviti videosnimke tako da je neko vrijeme šutjela, ali se na kraju slomila i sve priznala majci, piše Fenix. 

Nastavak ispitivanja 13-godišnjakinje zakazan je za 26. travnja. Tada bi trebala govoriti o grupnom silovanju u hotelskoj sobi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene