Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u Brazilu

Dječak se igrao na hrpi građevinskog materijala, fotografirali su ga: Nekoliko minuta kasnije bio je mrtav

Arthur Emanuel Bitencourt
Arthur Emanuel Bitencourt Foto: Facebook/Screenshot
Dječak (7) se igrao na hrpi građevinskog materijala, a nedugo nakon toga je umro.

Sedmogodišnji dječak u Brazilu tragično je preminuo nakon što se igrao na hrpi vapnenca u prahu koja je bila na obiteljskom posjedu.

Njegova je obitelj čak objavila i fotografiju malog Arthura Emmanuela Bittencourta kako sjedi u hrpi vapnenačkog praha, materijala koji se široko koristi u građevinarstvu i poljoprivredi.

Nesretni je dječak 3. kolovoza hitno prevezen u bolnicu, ali je po dolasku proglašen mrtvim. Liječnici kažu da je iznenadna smrt malog Arthura posljedica udisanja čestica iz praha vapnenca.


Njegova obitelj objavila je njegovu posljednju fotografiju na društvenim mrežama kao posvetu Arthuru, ali i kao upozorenje drugoj djeci.

Pročitajte i ovo Giacomo Chiapparini bizarnije ne može Grana Padano ubio vlasnika sirane: Ušao u skladište, a onda se dogodio nevjerojatan domino efekt

Pročitajte i ovo Pogled iz zraka na uništenu kuću kod Šoderice - 4 Iz minute u minutu Dramatična borba s poplavama, voda uništila kuće: "Nadamo se da će noć biti mirnija od prethodne"

"Ovo je posljednja fotografija Arthura i snimljena je nekoliko minuta prije njegove tragične smrti. Uvijek ću imati najbolje uspomene na tebe, moje drago dijete", rekao je ujak preminulog dječaka.

 

Obitelj tvrdi da nije bila svjesna rizika igre na građevinskom materijalu. Policija je također pokrenula istragu o dječakovoj smrti, piše New York Post.

Brazilski institut za tehnološka istraživanja navodi da vapnenačka prašina može uzrokovati probleme s disanjem i savjetuje ljudima da nose zaštitnu opremu ako njome rukuju. 

Upozoravaju da vapnenački prah može biti kancerogen, osobito ako je osoba izložena velikim količinama te da može uzrokovati oštećenje pluća.

Naime, vapnenac u prahu sadrži kristale silicija, a udisanje tih čestica može dovesti do bolesti kao što su rak pluća, kronična opstruktivna bolest pluća, bolesti bubrega i silikozu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene