Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudesni oporavak

Dječak prohodao nakon što mu je u sudaru skoro otkinuta glava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
9-godišnjai Jordan Taylor gotovo se čudesno oporavio nakon što je prije tri mjeseca preživio strašnu prometnu nesreću u kojoj mu je zamalo otkinuta glava.

Jordan Taylor imao je samo 2% šanse za preživljavanje nakon što mu se u nesreći lubanja odvojila od vrata. Srećom kralježnica je ostala netaknuta. 'Nisam mogla prestati vrištati. Samo sam željela da se probudi', izjavila je njegova majka za CBSNews.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istražitelji traže svjedoke Ispred zgrade suda ostavljena ljudska glava, malo dalje pronađen i torzo Slika nije dostupna GALERIJA SLATKOĆE Drijemež u sigurnim rukama: Pogledajte sove na oporavku u ZOO-u Zagreb

Nesreća se dogodila kada se kamion koji nije poštivao prednost prolaska zabio u njihov automobil. Iako je dječak sjedio na stražnjem sjedalu zadobio je teške ozljede jer je udarac bio silovit.

'Od udarca mu se glava doslovno odvojila od vrata i pomaknula prema naprijed. Vezivno tkivo koje drži glavu uz vrat bilo je uništeno', objašnjava Dr. Richard Roberts.

Kirurzi su Jordanovu glavu prišili natrag pomoću metalnih pločica i vijaka. Majka kaže kako je dječak svih iznenadio kada je opet počeo govoriti i hodati samostalno. Planira povratak u školu nakon božićnih blagdana. 'Što se mene tiče, potpuno se oporavio. Živci mu nisu ozlijeđeni i to je najvažnije. Hoda samostalno, a to je velika stvar. Nije slab i prilično je aktivan', dodaje Dr. Roberts.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene