Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna ispovijed

Dječak dvije godine proveo u paklu IS-a: "Učili su nas kako odsjeći glave"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječak (7) je proveo više od dvije godine u zatočeništvu IS-a.

Sedmogodišnji dječak koji je 30 mjeseci proveo u zatočeništvu takozvane Islamske države u šokantnoj je ispovijesti otkrio kakve je strahote preživio.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Dječak, koji pripada skupini Jezida (manjina koja govori kurdskim jezikom, ali nisu ni Arapi ni muslimani i džihadisti ih smatraju hereticima) opisao je kako ga su ga džihadisti IS-a obučavali borbenim tehnikama te učili kako žrtvi odsjeći glavu.

Obitelj sedmogodišnjaka tvrdi da se dječak jedva uspio reintegrirati u društvo nakon što su mu džihadisti isprali mozak.

„Nosili smo oružje i pucali. Učili su nas kako odsjeći glavu“, kaže vidno uznemireni dječak čiji identitet nije otkriven.

Prema snimci za koju se pretpostavlja da je nastala u Kurdistanu, vojnici Islamske države zatočili su više od 1.000 djece pripadnika Jazida, javlja Daily Mail.

Djeca u redovima IS-a tempirana su bomba te su spremna izvesti užasne terorističke napade u ime Islamske države.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene