Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planirali nove napade na kršćane

Egipatske snage sigurnosti ubile sedam boraca Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatske snage sigurnosti ubile su u ponedjeljak sedam boraca Islamske države koji su se sastali zbog planiranja novih napada na kršćane, priopćilo je egipatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

Incident se dogodio na jugu zemlje, u gradu Assiutu, samo dan nakon što je egipatska Vlada, odnosno prvi čovjek države Abdel Fatah al-Sisi, proglasio tromjesečno izvanredno stanje.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jedanaestero pritvorenih "Jeste li sigurni?" Rusija ne vjeruje da je za pokolj u Moskvi odgovorna Islamska država, prstom upiru na drugu stranu Islamska država objavila fotografiju napadača koji su navodno odgovorni za napad u Rusiji Užas u Rusiji Islamska država objavila fotografiju napadača: Ovo su muškarci odgovorni za pokolj u Moskvi

Izvanredno stanje proglašeno je zbog nedjeljnih napada Islamske države na dvije kršćanske koptske crkve u kojima je poginulo najmanje 44 ljudi.

Sedam militanata ubijeno nakon što su otvorili vatru na snage sigurnosti, dok su planirali nove napade na kršćane, objavilo je egipatsko ministarstvo u priopćenju. Assiut inače ima brojnu populaciju kršćana.

Na mjestu događaja pronađena je uz ostalo municija, ali i propagandni materijali koji veličaju Islamsku državu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene