Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čak 49 tisuća eura

Direktoru javnog poduzeća plaća četiri puta viša od Obamine?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objava najviših plaća dužnosnika i direktora u BiH izazvala je bijes među građanima koji uglavnom žive na granici siromaštva.

BiH su u četvrtak šokirali podaci o visokim plaćama direktora i dužnosnika. Kako piše Večernji list, plaća Edina Arslanagića, direktora farmaceutske kompanije Bosnalijek, koja je u suvlasništvu Federacije BiH, u lipnju je bila 49 tisuća eura, što je gotovo četiri puta više od neto plaće američkog predsjednika Baracka Obame za isti mjesec (oko 12.820 eura).

Pročitajte i ovo Autobusi Autotroleja Nakon prosvjeda Povećavaju se plaće radnicima Autotroleja: Rast će još neke naknade Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku"

Objava stotinu najviših plaća  izazvala je bijes građana u BiH s obzirom da ih, prema pisanju dnevnog lista, 80 posto živi na granici oskudice i siromaštva. Skupina najplaćenijih naime ima primanja deset puta veća od prosječnih.

Podatke o plaćama komentirao je Vjekoslav Bevanda, prvi čovjek izvršne vlasti, rekavši da neki s popisa imaju plaću pet puta veću od njega, a i njegova je, tvrdi, visoka za današnje uvjete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene