Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o financiranju

Dinkić: Vojvodina treba imati vlastite izvore prihoda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanski ministar financija i gospodarstva Mlađan Dinkić naglasio je u Novom Sadu potrebu donošenja zakona o financiranju Vojvodine, kako bi ta pokrajina dobila vlastite izvore prihoda i prestala ovisiti o volji ministra financija.

Kako su objavili srbijanski mediji, Dinkić je susreo s predsjednikom vojvođanske vlade Vojanom Pajtićem, nakon čega su obojica poručili su da će zajedno pripremati novi zakon o financiranju Vojvodine i ocijenili kako ubuduće za kapitalne investicije u pokrajini treba namjeniti više novaca iz državnog proračuna.

Prema Dinkićevim procjenama, novi zakon mogao bi biti usvojen u prvoj polovici 2013. godine. Pajtić je nakon sastanka rekao da će se Vojvodina zauzimati da dobije sedam posto državnog proračuna, koliko joj pripada po ustavu, uz dodatak za kapitalne rashode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slobodno se kretala Nije prvi put da je u blizini Hrvatske viđena crna pantera: Prošle zime se također tragalo za divljom životinjom Ilustracija Što tamo radi? Panika na granici s Hrvatskom: Izrazito opasna zvijer uočena u šumi, građanima izdano važno upozorenje

>> 'Srbija ima dovoljno sredstava samo za plaće i mirovine do kraja kolovoza'

Predsjednik vojvođanske vlade smatra da bi zakon o financiranju Vojvodine definirao njezine izvorne prihode i tako otklonio trenutačne probleme zbog kojih se vojvođanska vlast žalila srbijanskom ustavnom sudu.

'Problem je kroničan i zakon je nužan preduvjet za stalno i stabilno financiranje Vojvodine', rekao je Pajtić, ustvrdivši da žalba ustavnom sudu 'nije čin neprijateljstva već pravni akt'.

Vojvođanska vlada uputila je prošlog tjedna srbijanskom ustavnom sudu žalbu u kojoj tvrdi da je izmjenama zakona o proračunskom sustavu pokrajinski proračun zakinut za preračunato približno 583 milijuna kuna.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene