Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slobodno se kretala

Nije prvi put da je u blizini Hrvatske viđena crna pantera: Prošle zime se također tragalo za divljom životinjom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
U Vojvodini je viđena crna pantera koja se slobodno kretala šumom. Ovo nije prvi takav slučaj u državi koje graniči s Hrvatskom, budući da su prošle zime mađarske službe također tragale za crnom panterom.

Srpska državna firma Vojvodinašume iz Petrovaradina izvijestila je da u šumskom predjelu općine Apatin uočena crna pantera. Radi se o općini na samoj granici s Hrvatskom, istočno od Osijeka.

Ovo nije prvi put da je u blizini Hrvatske viđena crna pantera. Naime, u prosincu prošle godine sigurnosne su kamere na području Halaša, mađarskog grada koji se nalazi 40 kilometara sjeverno od Subotice u Srbiji, snimile životinju kako luta poljima. izvijestio je Hungary Today.

Lokalni stočar rekao je da je životinja usmrtila osmero janjaca. Policija je otišla na lokaciju, ali životinju nisu pronašli. Ipak, zatekli su otiske njezinih šapa, izvijestio je Hungary Today.

"Vjeruje se da je živjela u zatočeništvu, među ljudima, i može da prelazi veće udaljenosti", objavljeno je tada u priopćenju gradonačelnika Halaša.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Bandićevi suradnici krivi za aferu Bundekfest: Osuđeni za namještanje kućica i šatora na gradskim događanjima, ali nitko neće u zatvor

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna INCIDENTI U SRBIJI VIDEO Degutantan ispad naprednjaka u Skupštini: Zastupnik iz Vučićeve stranke izbacio stražnjicu pred kolegicu iz oporbe

Crna pantera je zatim navodno viđena i snimljena mjesec dana kasnije, izvijestio je Hungary Today. Ovog puta u blizini mađarskog grada Szolnoka, koji se nalazi sjeveroistočno od Halaša.

Međutim, Roland Kardos, predsjednik Udruženja mađarskih privatnih zooloških vrtova, otišao tamo i rekao da nije pronašao nikakve tragove divlje životinje.

"Otišao sam na lokaciju da ju provjerim – pošto sam ionako iz Szolnoka – da nađem tragove i utvrdim veličinu i visinu tijela životinje. Nisam našao tragove ili znakove koji ukazuju na leoparda ili njegovu crnu verziju, što bi se u tom trenutku jasno vidjelo, jer je područje bilo prekriveno svježim snijegom", objavio je na svojem Facebook profilu.

"Na osnovu svega ovoga mogu uvjeriti stanovništvo Szolnoka da nema velike mačke koja luta. Ne isključujem činjenicu da su u drugim teritorijalnim dijelovima zemlje možda čak vidjeli i veliku mačku, ali nemojmo vikati 'vatra'", dodao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene