Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

O stanju financija

'Srbija ima dovoljno sredstava samo za plaće i mirovine do kraja kolovoza'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlađan Dinkić, lider ujedinjenih regija Srbije najavio da će se nova Vlada u prvih nekoliko mjeseci morati zadužiti jer na raspolaganju imaju dovoljno sredstava samo za plaće i mirovine do kraja idućega mjeseca.

Dinkić je kazao i kako će, ukoliko bude izabran za ministra, u kolovozu osigurati sredstva za redovnu isplatu plaća i mirovina te je dodao i kako će razgovarati s Ruskom Federacijom o tome da dio kredita od 800 milijuna dolara koji je odobren za željeznicu prebace u budžet, prenosi B92.

Dodao je i kako će nova Vlada pozvati Svjetsku banku i MMF na nastavak razgovora te da će tražiti promjenu dogovora s MMF-om pri čemu će tražiti da sredstva MMF-a idu u budžet.'Prva stvar koju ću učiniti bit će analiza stanja u državnom proračunu, iako se već sumnja da je stanje katastrofalno, istaknuo je Dinkić.

>>
Nebojša Stefanović novi predsjednik srbijanskog parlamenta

Inače, Dinkić je sudjelovao i u radu prošle srpske Vlade od srpnja 2008. do ožujka 2011. godine kao ministar ekonomije, a sad je kandidat za ministra financija i ekonomije u novoj Vladi Srbije.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene