Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uložena žačba

Denis Buntić ostaje na slobodi: Umjesto pritvora određene mu mjere zabrane

Denis Buntić ostaje na slobodi. Sud u Ljubuškom, na kojem mu radi majka, ponovno je odbio pritvor, a Tužiteljstvo će još jednom na ovu odluku uložiti žalbu.

Općinski sud u Ljubuškom ponovno je odbio prijedlog Tužiteljstva da se Denisa Buntića pritvori nakon što ga je supruga prijavila za nasilje te nakon što su mu pronašli arsenal oružja u kući. To je drugi put da je sud odbio pritvoriti Buntića.

Tužiteljstvo će opet uložiti žalbu "zbog bitnih povreda kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja", stoji u priopćenju Tužiteljstva ŽZH-a.

Pročitajte i ovo Potres u Grudama - 1 4,6 po Richteru Zbog potresa kod Gruda nakratko evakuirana škola: "Vidjeli smo veliku gromadu kako se spušta"

"Sudac za prethodni postupak ponovno je analizirao sadržaj Prijedloga za određivanje pritvora i sve priložene dokaze - te donio novo Rješenje kojim je osumnjičeniku odredio mjere zabrane, umjesto predloženog pritvora", poručuju iz Općinskog suda u Ljubuškom. 

Mora se svakodnevno javljati u policiju i žrtvi ne smije prilaziti na manje od 100 metara. Na odluku da ga se pusti da se brani sa slobode, samo uz mjere opreza - Tužiteljstvo je ponovno uložilo žalbu.

"Izvanraspravno vijeće je donijelo Rješenje kojem je uvažena žalba Županijskog tužiteljstva potom je sudac za prethodni postupak ponovno odlučivao i donio odluku kojom odbija prijedlog za određivanje pritvora. Na to smo danas uložili žalbu zbog bitnih povreda i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja", poručila je Natalija Marić, županijska tužiteljica.

Pročitajte i ovo Prvi hrvatski Rafale Ceremonija u Francuskoj VIDEO/FOTO Ovo je prvi hrvatski Rafale: Pogledajte prelet borbenog aviona

Buntića je supruga Klara Buntić prijavila za obiteljsko nasilje, a u medije je pustila i snimku na kojoj se čuje kako je zlostavlja. Boji se za svoj život nakon što je Buntić pušten na slobodu i traži zaštitu.

O tome hoće li žalba biti još jednom biti uvažena - odlučivat će Izvanraspravno vijeće tog istog suda, na kojem radi Buntićeva majka. Iako su prošli put tražili izuzeće od ovog slučaja - podnijela ga je osoba koja nije ovlaštena za to pa je taj zahtjev ekspresno odbijen. Odluka o žalbi mora biti donesena u roku od 48 sati.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene