Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija Europola

Nevjerojatan ulov na dark webu: Pali dileri iz više država, vrijednost zapljene je više od 50 milijuna eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Međunarodna akcija protiv ilegalne trgovine na dark webu završila se uhićenjem 288 ljudi i zapljenom oko 51 milijun eura u gotovini i u kriptovaluti, priopćio je u utorak Europol.

"Redarstvene snage su zaplijenile ilegalnu platformu (...) +Monopoly Market+ i uhitile 288 osumnjičenika umiješanih u kupnju i u prodaju droge na dark webu", navodi u priopćenju europska policijska agencija sa sjedištem u Den Haagu.

Uz to je zaplijenjeno 850 kilograma droge i 117 komada oružja, dodaje Europol koji je koordinirao međunarodnu operaciju pod nazivom SpecTor u kojoj je sudjelovalo devet zemalja.

Akcija je uslijedila nakon operacije njemačke policije u 2021. u kojoj je bila zaplijenjena kriminalna infrastruktura platforme.

"Europol je sve informacije prikupio na temelju vrijednih dokaza koje su ustupile njemačke vlasti", rekao je Europol.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proizvode 50 kg fentanila tjedno Reporter unutar tajnog laboratorija najopasnije droge na svijetu: "Zatežem trake respiratora, provjeravam aparate za disanje, navlačim gumene rukavice..."

Te su informacije "bile temelj za stotine nacionalnih istraga", dodaje agencija. Uhićene su osobe diljem EU-a - 52 u Njemačkoj, deset u Nizozemskoj i pet u Francuskoj, ali također u Velikoj Britaniji (158), Sjedinjenim Državama (55) i jedna u Brazilu.

Pročitajte i ovo Nova droga na tržištu - 4 Dogovara se suradnja Pomutnja zbog nove opasne droge, stručnjak upozorava: "Sto puta je jači od morfina, jeftin i lagan za krijumčarenje"

Među zaplijenjenom drogom bilo je 258 kilograma amfetamina, 43 kilograma kokaina, 43 kilograma MDMA-e i više od 10 kilograma LSD-a te tablete ecstasyja, dodaje isti izvor.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene