Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moralna dvojba

Danska tvrtka nudi izbor spola djeteta, političari tvrde: 'To je sustavno ubijanje jednog spola'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danska tvrtka nudi putovanja na Cipar gdje budući parovi mogu proći tretman oplodnje in vitro i pritom izabrati spol djeteta, čime se zaobilaze danski zakoni.

"Interes je velik", rekao je Atef El-Kher, čelnik Kirurgirejsera, tvrtke koja također nudi i tretman matičnim stanicama, piše danski list Danish Jyllands-Posten u četvrtak.

Pročitajte i ovo Ultrazvuk u trudnoći Skinuta stigma Četiri desetljeća od rođenja prve bebe u Hrvatskoj začete uz pomoć izvantjelesne oplodnje: "Ta borba, to ne prestaje" Roditelji s djetetom Prije točno 40 godina Jedna od dviju epidemija modernog doba: Deseci tisuća parova dijele ovakvu priču

Tretman, koji košta između 2 i 8 tisuća dolara, vrši se na Cipru jer Danska ne dopušta izbor spola osim ako postoji rizik od nasljednih genetskih bolesti vezanih uz određeni spol.

Radnim su uvjetima najzadovoljniji Danci, a na kojem su mjestu Hrvati?

Danski političari kritizirali su ponudu te tvrtke. "To je moralno vrlo dvojbeno. Zaista je sramotno da danska tvrtka može zarađivati na tome", rekao je socijaldemokratski političar Rasmus Horn Langhoff koji je na čelu danskog parlamentarnog odbora za rodnu jednakost.

"Sustavno ubijanje pripadnika jednog spola nije problem samo trećeg svijeta. On se sada nudi i danskim roditeljima", napisao je na svom Twitteru. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene