Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen talijanski mafijaš

'Dan za pamćenje u borbi protiv organiziranog kriminala'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemska policija uhitila je talijanskog mafijaša osumnjičenog da stoji iza ubojstva šestorice muškaraca ispred pizzerije u Njemačkoj 2007., priopćile su vlasti.

Giovanni Strangio, jedan od najtraženijih talijanskih bjegunaca, uhićen je u Amsterdamu. Njegov zet Francesco Romeo također je uhićen, a u Italiji se traži zbog mafijaških aktivnosti. 'Danas je dan za pamćenje u borbi protiv organiziranog kriminala', kazao je talijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni. Talijanski mediji javljaju da Italija traži izručenje dvojice uhićenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele podatke o Ratku Kneževiću Crna Gora od Hrvatske traži pomoć u borbi protiv mafije Slika nije dostupna Optužena još jedna skupina krijumčara cigareta

Policija vjeruje da je pucnjava i likvidacija šestorice muškaraca u Duisburgu, sjeverozapadmoj Njemačkoj dosad najkrvavija epizoda u dugotrajnoj borbi dvaju klanova kalabrijske mafije 'Ndranghete', u južnoj Italiji. Korijeni sukoba leže u ratu za teritorij klanova Nirta-Strangio i Pelle-Vottari i kontrolu u krijumčarenju narkoticima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene