Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Optužena još jedna skupina krijumčara cigareta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Specijalno tužiteljstvo za borbu protiv organiziranog kriminala u Beogradu podiglo je optužnicu protiv još jedne tzv. Badžine skupine u kojoj se devetorica okrivljenih terete za krijumčarenje cigareta.

Optužnica je podignuta protiv Siniše Stojčića, Dejana Milenovića, Mihalja Kertesa, Petra Milenkovića, Nebojše Nikolića, Stojana Mišića, Radisava Gvozdenovića, Nenada Živadinovića i Zdravka Hristova.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu - 3 Smrtonosne poplave u Brazilu Usred kaosa cvjeta zločin: Ljudi umiru u poplavama i bježe iz domova, a u skloništima se krije nova opasnost Slika nije dostupna Žele podatke o Ratku Kneževiću Crna Gora od Hrvatske traži pomoć u borbi protiv mafije

Istraga je utvrdila da postoji osnovana sumnja da je ta skupina, čiji su organizatori Stojčić i njegov brat Radovan, bivši načelnik Resora javne sigurnosti, ubijen 1997. godine, korištenjem poslovne strukture poduzeća 'R 5 kompani' iz Niša u vlasništvu Siniše Stojčića, uz sudjelovanje carinskih službenika, omogućavali ulazak kamiona s cigaretama bez evidentiranja na graničnim prelazima.

Nekadašnji dužnosnici MUP-a Mišić i Gvozdenović terete se da su sprječavali bilo kakvu kontrolu poslovanja preduzeća "R 5 kompani'. To poduzeće je, prema nalazima istrage, tijekom 1997. godine, nelegalnim uvozom i prodajom cigareta na teritoriju Srbije, pribavilo sebi imovinsku korist od 1.828.297,09 američkih dolara.

Od devet okrivljenih, u pritvoru se u tom krivičnom postupku nalaze tri okrivljena, dok se dvojica nalaze u pritvoru određenom u drugim krivičnim postupcima pred Posebnim odjelom Okružnog suda u Beogradu, a četvorica se brane sa slobode.

Prema kaznenom zakonu, za kazneno djelo koje im se stavlja na teret propisana je kazna zatvora u trajanju od dvije do 12 godina.

Već prije je podignuta optužnica protiv skupine na čijem čelu je bio Stanko Subotić Cane. U akciji 'Mreža' čiji je cilj otkrivanje
'duhanske mafije' identificarana je i treća skupina, u kojoj su bili
sin Slobodana Miloševića, Marko Milošević i Bojana Bajrušević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene