Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele podatke o Ratku Kneževiću

Crna Gora od Hrvatske traži pomoć u borbi protiv mafije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska glavna državna odvjetnica Ranka Čarapić zatražila je pomoć od hrvatskih kolega u otkrivanju organiziranog kriminala u Crnoj Gori, posebice vezano uz informacije što su ih nedavno dobili saslušanjem Ratka Kneževića, objavili su u srijedu crnogorski mediji.

Kako javljaju mediji u Podgorici, Čarapić je zatražila od hrvatskih istražitelja da podijele saznanja što su ih dobili od crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića, inače kuma premijera Mila Đukanovića, o duhanskoj mafiji i seriji nerasvijetljenih ubojstava u Crnoj Gori i Srbiji. Čarapić je pozvala ravnatelja hrvatskog Ureda za suzbijanje korupcije i organiranog kriminaliteta (USKOK) Dinka Cvitana da USKOK posreduje u uspostavi kontakata s Kneževićem. Cvitan je, pišu mediji, kontaktirao Kneževića, koji je odgovorio da pristaje na razgovor s dužnosnicima crnogorskog državnog odvjetništva, ali jedino u Zagrebu i to u nazočnosti predstavnika hrvatskih nadležnih tijela.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Ilustracija MLADOŽENJA NA SLOBODI Kako je zbog vjenčanja pao superkartel koji je kontrolirao čak trećinu kokaina u Europi

Iz izvora bliskog istrazi ubojstva suvlasnika i novinara Nacionala Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, neslužbeno objavljeno da je Knežević u petak ispitan na zagrebačkom Županijskom sudu kao svjedok. Hrvatskoj javnosti Knežević je postao poznat u srpnju ove godine kada je u intervjuima crnogorskim i srpskim medijima kazao da je za Pukanićevo ubojstvo odgovoran duhanski kartel iza kojega stoji njegov kum, predsjednik crnogorske vlade Milo Đukanović. Kao organizatora atentata na Pukanića, ali i šverca cigareta o kojemu je 'Nacional' u više navrata pisao, Knežević je optužio Stanka Subotića Caneta.

U intervjuu jednom srbijanskom dnevniku Knežević je kazao da je 'kartel' iznimno zabrinut zbog istrage Pukanićeva ubojstva te da se čak i diplomatskim kanalima pokušalo utjecati na usporavanje istrage koja 'vodi prema Podgorici i Budvi'. Kako je istraga na zagrebačkom Županijskom sudu tajna, nije poznato je li Knežević te optužbe ponovio i pred sutkinjom toga suda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene