Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je dopustio Tribunal'

Dačić: Srbija nema ni milimetar odgovornosti za Šešelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dačić podsjeća da se Srbija "jasno opredijelila, a uostalom Šešelj najviše napada vlasti u Srbiji"

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je kako bi umjesto protiv Srbije oni koji predlažu deklaraciju Europskom parlamentu zbog puštanja na slobodu Vojislava Šešelja, optuženog za ratne zločine pred Haaškim sudom, to trebalo učiniti protiv Tribunala te dodao kako Tribunal treba ukinuti.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Šešelj ne prestaje provocirati: 'Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak'

Tvrdi Srbija nema "ni milimetar" odgovornosti za izjave haaškog optuženika te da njegova, Šešeljeva stranka nema utjecaja na političku scenu Srbije te kako je "Tribunal dopustio da dođe do takve situacije".

- Je li on neki državni dužnosnik? Ima li u Hrvatskoj onih koji pričaju o ustaštvu? Mi, Hrvatska i Srbija, trebamo naše odnose relaksirati, a ne ih komplicirati - rekao je Dačić, komentirajući inicijativu hrvatskih EU-parlamentaraca da Europski parlament donese rezolucija kojom bi se osudile izjave haškog optuženika Vojislava Šešelja. Ocijenio je da Haaški tribunal "nije bio u stanju" završiti suđenje Šešelju i da bi rezolucijama "prije trebalo ukinuti taj sud, koji predugo postoji". Dačić podsjeća da se Srbija "jasno opredijelila, a uostalom Šešelj najviše napada vlasti u Srbiji". (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene