Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Da nismo bježali ubio bi i nas, učinio je od nas siročad'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezapamćen zločin potresao je područje Tuzle - pomahnitali Tomislav Petrović (45) iz vatrenog je oružja ubio šest osoba, redom susjede i rodbinu. Preživjeli članovi šire obitelji kažu da bi i njih ubio da nisu pobjegli. A kako pišu bosanski mediji, šesterostruki ubojica, tijekom saslušanja u zgradi MUP-a pokušao se ubiti.

Izišli smo van i ugledali mrtve roditelje, a on je išao dalje i ubijao svijet. Počeli smo bježati, da nismo bježali i nas bi sigurno ubio. Hvala mu što je od nas učinio siročad, kroz suze je, grcajući, jedva posvjedočila kći ubijenih supružnika.

Pročitajte i ovo Ilustracija Eskalacija sukoba Džungla puna mrtvih: U tijeku krvavi plemenski rat, policija sumnja da se radi o zasjedi Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se"

- Sinoć smo malo kod ovih susjeda bili, sjedili, pričali, kavu popili i eto jutros mrtvi, rekao je jedan susjed nazvavši počinitelja pogrdnim imenom. 

Vjerojatni uzrok masakra, smatraju u policiji, živčano je rastrojstvo.
 
>> Masakr: Rastrojen pobio susjede pa ušao u autobus i ubio troje putnika 

Živčano rastrojstvo vjerojatni je uzrok višestrukog ubojstva koje je u četvrtak u okolici Tuzle počinio 45-godišnji Tomislav Petrović lišivši života šest nedužnih osoba i teško ranivši još jednu.

Petrović je u ranim jutarnjim satima u naselju Trstje kod mjesta Gornja Lipnica u okolici Tuzle naoružan upao najprije u kuću prvih susjeda, Mije i Kaje Petrović s kojima je bio i u rodbinskoj vezi te ih na mjestu ubio.

Potom je provalio ulazna vrata kuće u kojoj živi obitelj Markanović ubivši pritom Ivu Markanovića.

Zločinački pohod Petrović je nastavio zaputivši se prema autobusu gradskog prometnog poduzeća parkiranom u neposrednoj blizini.

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije Miralem Malkić kazao je kako je ubojica iz pištolja pucao na sve koje je zatekao u autobusu.

Ubio je suprugu Ive Markanovića Dragicu te Niku i Maru Petrović. Vozača autobusa, 41-godišnjeg Mursela Čolića, teško je ranio.

Ubojica je potom sjeo u automobil i odvezao se prema naselju Srednjoj Lipnici, a tamo je nastavio pucati po parkiranim vozilima.

Na tom ga je mjestu pronašla policijska ophodnja koja je poslana na teren nakon dojave o pucnjavi.

Glasnogovornik Malkić rekao je kako je Petrović uhićen, no nije kazao je li pritom pružao otpor.

Petrović je pak tijekom saslušanja u zgradi MUP-a pokušao samoubojstvo. Razbijenom čašom pokušao se povrijediti, ali su ga u tome spriječili policijski službenici. Nakon toga je prevezen na odjel Neuropsihijatrije UKC-a Tuzla.

A teško ranjeni vozač autobusa prevezen je u Klinički centar u Tuzli. Glasnogovornica tog centra Amra Odobašić potvrdila je kako je operiran te da mu je stanje stabilizirano, a život izvan opasnosti.

Članovi ubojičine obitelji u prvim su komentarima potvrdili da je riječ o psihički nestabilnoj osobi koja se već dugo čudno ponašala.

Sestra Petrovićeve supruge Janja Marjanović rekla je novinarima da se ubojica već u srijedu agresivno ponašao.

Navodno je prijetio nasiljem čak i supruzi i kćeri s kojima je živio.

Neslužbeno doznajemo da se Petrović u siječnju liječio u Zagrebu na KBC-u Rebro, no nije poznato na kojem odjelu niti zbog čega.

Županijsko tužiteljstvo u Tuzli provodi istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se dogodio ovaj teški zločin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene