Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere opreza

Curi iz potopljene platforme, druga evakuirana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SAD evakuira drugu naftnu platformu nakon što je jedna potonula poslije eksplozije u Meksičkom zaljevu prije nekoliko dana. S potonule platforme istječe oko 1.000 barela nafte na dan.

Radnici platforme Ocean Endeavour su evakuirani jer se naftna mrlja s uništene platforme opasno približavala. Vlasti kažu da su to mjere opreza zbog eksplozije nakon koje se još 11 ljudi smatra nestalima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova ekološka katastrofa Četiri milijuna litara nafte izlilo se u rijeku Kalamazoo Slika nije dostupna Jedna od dvije pukotine Video: Podvodno istjecanje nafte u Meksičkom zaljevu

Rascijepljena cijev potonule naftne platforme pušta naftu unatoč svim naporima zavarivanja. Upotrebljavaju se robotske ronilice kako bi se zaustavilo curenje s oštećene platforme Deepwater Horizon koja se sada nalazi kilometar i pol ispod površine.

>> Potonula naftna plaforma prijeti ekološkom katastrofom

Iz britanske naftne kompanije BP kažu da će akcije potrajati 24 do 36 sati. U međuvremenu inženjeri rade veliku podvodnu kupolu koja bi sakupljala naftu koja istječe kako bi se uskladištila u spremnike na površini.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene