Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preživjela je

Čudo u Japanu: Spasioci iz ruševina izvukli ženu više od 72 sata nakon potresa

Potres u Japanu
Potres u Japanu Foto: Afp
Starija žena iznesena je živa na nosilima, ošamućena, ali pri svijesti, iz ruševina kuće stradale u potresu koji je u ponedjeljak pogodio Japan. Mogućnosti za preživljavanje 72 sata nakon nesreće drastično se smanjuju, no spasioci se i dalje nadaju čudima dok tragaju za najmanje 242 osobe koje se još smatraju nestalima.

Spasioci s kacigama i svjetiljkama izvukli su u petak stariju ženu koja je pravim čudom preživjela smrtonosni potres magnitude 7.5 koji je u ponedjeljak pogodio Japan. Potres je razorio nekadašnji idilični obalni grad Wajima, u teško pogođenoj prefekturi Ishikawa.

Pročitajte i ovo Pas pojeo 4000 dolara Pohlepni Cecil VIDEO Pas uživao u najskupljem obroku u životu: Nećete vjerovati što je pojeo

U gradu, nekoć popularnom turističkom odredištu poznatom po užurbanoj jutarnjoj tržnici, vatrogasci i spasioci rade su cijelu noć kako bi pronašli one koji su još uvijek zarobljeni ili nestali. Spašavanje 80-godišnje žene u četvrtak pružilo je tračak nade za još najmanje 242 osobe koje se vode kao nestale.

Pročitajte i ovo DORH Vruća fotelja Objavljena imena kandidata za novog šefa DORH-a

 

 

"Situacija je strašno zahtjevna, ali dok ne prođu ta 72 sata ključna za spašavanje života, dat ćemo sve od sebe da spasimo što više ljudi sa svime što imamo na terenu", rekao je premijer Fumio Kishida u četvrtak, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki oprez VIDEO Došla u javni WC, podigla dasku na školjci pa se sledila: "To nije neobična pojava"

Prva 72 sata nakon prirodne katastrofe smatraju se "zlatnim razdobljem" za pronalaženje preživjelih, budući da se stanje zarobljenih i ozlijeđenih nakon toga brzo pogoršava.

Potraga za preživjelima stalno nailazi na prepreke zbog loših vremenskih uvjeta i stalnih naknadnih potresa. Čitave zajednice odsječene su klizištima i neprohodnim cestama, telefonske linije i internet su u prekidu u mnogim područjima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene