Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Licemjerni kandidat'

Clinton u polemiku s Trumpom uplela kristal iz Slovenije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Clinton je objasnila zašto Trumpa smatra licemjernim.

U polemiku s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom koji Obaminu administraciju optužuje da je radna mjesta "izvezla" u Kinu i druge zemlje s jeftinijom radnom snagom Hillary Clinton uplela je i Sloveniju u kojoj se proizvodi kristal koji nosi Trumpovo ime.

Pročitajte i ovo Joe Biden Predsjednikov govor Joe Biden: "Od dva kandidata za predsjednika, jedan je prestar i mentalno nesposoban" Donald Trump i Jared Kushner Velika ulaganja Zet Donalda Trumpa planira graditi luksuzne nekretnine u susjedstvu

"Trumpovi artikli imaju malo veze s Amerikom. Kravate mu rade u Kini, odjeću u Meksiku, pokućstvo u Turskoj, okvire za slike u Indiji, a posuđe u Sloveniji. Kako se u to uklapa njegov moto 'Amerika na prvom mjestu'", kazala je kandidatkinja Demokratske stranke na susretu s biračina na sveučilištu Columbus.

Trumpova konkurentica smatra licemjernim što Trump kao političar populistički zagovara ekonomski izolacionizam, dok kao poduzetnik koristi sve prednosti globaliziranog tržišta rada.

Zamjera mu i što govori da će na granici s Meksikom sagraditi neprobojni zid za imigrante, a onda u Meksiku naručuje proizvode koje prodaje pod svojim imenom.

Njujorški milijarder razvio je kao biznismen niz proizvoda s vlastitim brandom "Trump", pa tako nosi kravate i košulje sa vlastitim imenom, a u svojim rezidencijama ima namještaj s oznakom Trump.

U liniju proizvoda uključio je i "Trump Home crystal collection", posuđe i kristal koji se proizvode u Sloveniji, domovini Trumpove supruge Melanije. Skupa kolekcija kristala koji se izrađuje u staklani Rogaška reklamira se sloganom da kupci u svoj dom njime mogu unijeti i Trumpov "stil života".

Artikli najstarije slovenske staklane slovenski državni protokol često poklanja najvišim stranim državnicima i koristi ga za domjenke.

Veliku kristalnu zdjelu iz Rogaške dobio je 2008. bivši američki predsjednik George Bush, a iz specijalne kolekcije čaša je prilikom posjete Sloveniji iste godine pila britanska kraljica Elizabeta II. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene