441178
441178
441178
441178
441178

Clinton u polemiku s Trumpom uplela kristal iz Slovenije

  • , 23.06.2016., 11:06
  • Autor:
  • komentara

Clinton je objasnila zašto Trumpa smatra licemjernim.

 
 
 
 
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)
Donald Trump i Hillary Clinton (Foto: AFP)

U polemiku s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom koji Obaminu administraciju optužuje da je radna mjesta "izvezla" u Kinu i druge zemlje s jeftinijom radnom snagom Hillary Clinton uplela je i Sloveniju u kojoj se proizvodi kristal koji nosi Trumpovo ime.

"Trumpovi artikli imaju malo veze s Amerikom. Kravate mu rade u Kini, odjeću u Meksiku, pokućstvo u Turskoj, okvire za slike u Indiji, a posuđe u Sloveniji. Kako se u to uklapa njegov moto 'Amerika na prvom mjestu'", kazala je kandidatkinja Demokratske stranke na susretu s biračina na sveučilištu Columbus.

Trumpova konkurentica smatra licemjernim što Trump kao političar populistički zagovara ekonomski izolacionizam, dok kao poduzetnik koristi sve prednosti globaliziranog tržišta rada.

Zamjera mu i što govori da će na granici s Meksikom sagraditi neprobojni zid za imigrante, a onda u Meksiku naručuje proizvode koje prodaje pod svojim imenom.

Njujorški milijarder razvio je kao biznismen niz proizvoda s vlastitim brandom "Trump", pa tako nosi kravate i košulje sa vlastitim imenom, a u svojim rezidencijama ima namještaj s oznakom Trump.

U liniju proizvoda uključio je i "Trump Home crystal collection", posuđe i kristal koji se proizvode u Sloveniji, domovini Trumpove supruge Melanije. Skupa kolekcija kristala koji se izrađuje u staklani Rogaška reklamira se sloganom da kupci u svoj dom njime mogu unijeti i Trumpov "stil života".

Artikli najstarije slovenske staklane slovenski državni protokol često poklanja najvišim stranim državnicima i koristi ga za domjenke.

Veliku kristalnu zdjelu iz Rogaške dobio je 2008. bivši američki predsjednik George Bush, a iz specijalne kolekcije čaša je prilikom posjete Sloveniji iste godine pila britanska kraljica Elizabeta II. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se