Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SAD vraća veleposlanika u Damask

Clinton: Asad mora otići s vlasti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijci moraju ne samo svrgnuti predsjednika Bašara al-Asada s vlasti, nego i napredovati prema pravnoj državi, rekla je državna tajnica SAD-a Hillary Clinton.

'Prijelaz u demokraciju uključuje ne samo svrgavanje Asadova režima nego i usmjeravanje Sirije na put prema pravnoj državi i zaštiti ljudskih prava svih građana, bez obzira na sektu, etničku pripadnost ili spol', rekla je Clinton na početku sastanka s predstavnicima sirijske oporbe u Ženevi.

Clinton je rekla kako je oporba shvatila da sirijskim manjinama treba zajamčiti da će im biti bolje 'u sustavu snošljivosti i slobode'.

Prije sastanka jedan od viših dužnosnika State Departmenta novinarima u Ženevi je najavio da će se američki veleposlanik u Siriji u utorak vratiti u Damask, šest tjedana nakon što je povučen zbog prijetnja njegovoj sigurnosti.

'Veleposlanik Robert Ford je dovršio svoje konzultacije u Washingtonu i vraća se večeras u Damask', rekao je dužnosnik. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traže mirnu tranziciju SAD obećale pomoć sirijskoj oporbi Slika nije dostupna Bez optimizma Clinton: Svijet možda neće uspjeti u Siriji

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene