Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stogodišnjica potonuća

Obitelji žrtava Titanika plovit će istom rutom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U travnju 2012., kada se navršava stogodišnjica potonuća Titanica, jedan će prekooceanski putnički brod, na kojemu će se nalaziti i članovi obitelji žrtava brodoloma, krenuti na krstarenje istom rutom kojom je plovio legendarni parobrod.

Kruzer Balmoral trebao bi 8. travnja 2012. isploviti iz luke Southampton, a 14. travnja doploviti do mjesta na kojemu se nalazi olupina Titanica. Na putovanju će putnici posjetiti francuski Cherbourg i irski Cobh, izjavio je predstavnik britanske putničke agencije Miles Morgan Travel, koja organizira putovanje.

Pročitajte i ovo Podmornica OceanGate Reagirao na tragediju "I jedni i drugi bili su upozoreni!" Redatelj filma Titanic poručio da je zapanjujuće koliko su te katastrofe slične Admiral John Mauger Pronašli krhotine Obalna straža potvrdila tragičan kraj potrage: "Svi su putnici poginuli. Došlo je do katastrofalne implozije"

Balmoral će preploviti sjeverni dio Atlantika, a u noći na 15. travnja 2012. stići će i do mjesta na kojemu je Titanic udario u santu leda, pri čemu je poginulo 1.500 putnika. U znak sjećanja na žrtve brodoloma, osam km iznad olupine Titanica održat će se posebna ceremonija. Brod će potom nastaviti putovanje prema newyorškoj luci.

Među putnicima će biti mnogobrojni članovi obitelji žrtava, ali i onih koji su preživjeli. Među njima je Jane Allen. 'Rezervirali smo mjesto kako bismo odali počast našemu rođaku Thomasu Pearsu koji je tada poginuo, no njegova supruga je preživjela brodolom', rekla je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene