Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskraćuju im san i hranu

Članice ruskog punk benda 'Pussy Riot' zlostavljane u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnici obrane optužili su u srijedu ruske vlasti da trima članicama punk benda 'Pussy Riot' uskraćuju san i hranu.

Kritičari tvrde da je ovo suđenje dio kampanje za diskreditaciju protivnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi u Rusiji je dan žalosti Ubijeno 143 ljudi U Rusiji dan žalosti nakon terorističkog napada: SAD tvrdi da Ukrajina nije bila uključena

>> Suđenje dočekale u kavezu: Ovo su punkerice koje su razljutile Putina!

One su krajem veljače u moskovskoj katedrali na neobičan način prosvjedovale protiv ruskog predsjednika Vladimira Putina, zbog čega su u ponedjeljak izvedene pred sud, u slučaju koji će pokazati kako Putin tretira političke protivnike u novom predsjedničkom mandatu.

Odvjetnica Violetta Volkova kazala je da su njezine klijentice bile probuđene u pet sati ujutro i satima držane u malenoj prostoriji bez doručka, prije nego što su izvedene pred sud. Jednoj je zbog toga u srijedu na sudu trebala liječnička pomoć.

'Suđenje se provodi na sramotan način', kazala je, nakon što je drugi sud odbacio zahtjev za odgodom od mjesec dana, kako bi obrana dobila više vremena da prouči optužnicu od tri tisuće stranica.

'Suđenje traje 11 sati na dan i našim klijenticama se ne dopušta da dovoljno jedu i spavaju', dodala je.

Tri glazbenice uhićene su i već su gotovo pet mjeseci u pritvoru, nakon što su se u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi, glavnom hramu Ruske pravoslavne crkve, maskirane popele na oltar i izvele glazbenu 'punk molitvu' pod nazivom 'Marijo, majko Božja, otjeraj Putina'.

Mariji Aljokini (24), Nadeždi Tolokonikovoj (22) i Jekaterini Samučevič (29) sudi se na sudu Hamovniki, u istoj sudnici gdje je 2010. osuđen nekadašnji naftni magnat Mihail Hodorkovski.

Prosvjedni performans 'Pussy Riot' imao je za cilj istaknuti bliske veze između Ruske pravoslavne crkve i bivšeg agenta KGB-a Putina, tadašnjeg premijera, čiju je kampanju za predsjedničke izbore u ožujku otvoreno podupirao patrijarh Kiril. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene