Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbacuju optužbe

Chavez za ministra obrane imenovao generala kojega SAD smatra krijumčarem droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuleanski predsjednik Hugo Chavez u petak je za ministra obrane imenovao generala Henryja Rangela Silvu za kojega Sjedinjene Države kažu da je jedna od glavnih osoba u lancu krijumčarenja kokaina iz susjedne Kolumbije.

Chavez, koji SAD naziva dekadentnom imperijom koja iskorištava zemlje u razvoju, ustrajno odbacuje optužbe iz Washingtona da njegova vlada svjesno žmiri pred krijumčarenjem droge.

'Tog dobrog vojnika, tog skromnog vojnika... tog borca za narod, danas javno imenujem za novog ministra obrane Republike', rekao je Chavez na vjerskoj svečanosti koju je prenosila televizija.

Očekuje se da će Chavez idućih dana reorganizirati svoju vladu kako bi omogućio da se nekoliko njegovih sadašnjih ministara kandidira na regionalnim izborima koji će se održati kasnije ove godine.

Ministarstvo financija SAD-a je 2008. godine optužilo Rangela i još jednog visokog venezuelanskog časnika da pomažu kolumbijskim pobunjenicima iz organizacije FARC u krijumčarenju narkotika. Oba venezuelanska časnika su odbacili te optužbe. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija kazneno prijavljen U Slavoniji uhvaćen Portugalac, prevozio je migrante Slika nije dostupna Maduro pod pritiskom U Venezueli ostavku podnio bivši general zbog neslaganja s Madurom

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene