Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brazilska predsjednica očarala Chaveza

Chavez: Dilma mi je zarobila srce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hugo Chavez je u prigodi svog prvog posjeta Brazilu otkako je na predsjedničkoj dužnosti Dilma Rousseff rekao kako mu je zarobila srce žena čiji dolazak na vlast predstavlja 'novo razdoblje' za Latinsku Ameriku.

'Kad sam prvi put čuo za Dilmu, odmah mi je zarobila srce. Shvatio sam da je ona prava osoba za ovo novo razdoblje u kojemu je Latinska Amerika', rekao je venezuelski predsjednik koji boravi u službenu posjetu Brazilu.

Chavez je podsjetio da je prvi put vidio Dilmu Rousseff prije deset godina dok je bila ministrica za energetiku bivšeg predsjednika Luiza Inacia Lule da Silve. Venezuelski predsjednik pozvao je brazilsku kolegicu da 'ne gubi vrijeme' i da strateško partnerstvo dviju zemalja uzdigne na 'višu razinu'.

Dvoje predsjednika potpisali su desetak ugovora, među kojima ugovor o opskrbi naftom brazilske rafinerije Braskena i ugovore na području poljodjelske suradnje. (Hina)

Pročitajte i ovo Prosvjedi na granici Venezuele i Kolumbije (Foto: AFP) ''Ivane Duque, ti si đavo'' Kaos u Venezueli: Dok traju sukobi na granici Maduro prekinuo odnose sa susjedima Kolumbijom Oporbeni vođa Juan Guaido krenuo po pomoć (Foto: AFP) Krenuo po pomoć Maduro zatvorio granicu s Brazilom, Guaido krenuo prema granici s Kolumbijom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene