Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIDEO: Kosor protiv nelikvidnosti

'Češljamo državne tvrtke da vidimo tko što duguje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Središnja pozornost Vlade usmjerena je na rješavanje problema nezaposlenosti', istaknula je premijerka Kosor na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV o problemima rekorne nezaposlenosti i nelikvidnosti.

'Naša je posebna pozornost usmjerena na rješavanje problema nelikvidnosti, te izradi projekata koji će povećati likvidnost i smanjiti broj nezaposlenih', istaknula je premijerka Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Paket Vladinih mjera - 4 I mirovine dio mjera Vlada će odigrati posljednju kartu uoči raspuštanja Sabora: Evo što će biti s računima za plin i struju te cijenama proizvoda

'Do kraja slijedećeg tjedna pročešljat ćemo sva državna poduzeća da vidimo tko kome i koliko duguje', obećala je premijerka Kosor.

>> Dosegli smo rekordnu nelikvidnost

>> Hrvatski unutarnji dug 35 milijardi kuna

U povodu 15. siječnja, obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor, s Udrugama iz Domovinskog rata, položila je vijence i zapalila svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj, kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas kako će u središtu pozornosti rada Vlade u ovoj godini biti rješavanje nezaposlenosti te ocijenila kako je dobar podatak da je tijekom prošle godine zaposleno oko 20 posto više ljudi nego godinu dana ranije.

To su dobri pokazatelji i mi činimo sve da se rast nezaposlenosti zaustavi, ali radimo i užurbano na nekim projektima koji bi mogli pomoći u smanjenju nelikvidnosti, izjavila je Kosor prilikom polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu sutrašnje obljetnice međunarodnog priznanja Hrvatske.

"Do kraja tjedna češljamo sva javna poduzeća još jedanput, da bismo doista ustanovili tko i što, koliko i da li duguje, a onda ćemo na temelju toga poduzeti još neke nove korake", najavila je premijerka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene