Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko nikome ne plaća

Hrvatski unutarnji dug 35 milijardi kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je sama sebi dužna čak 35 milijardi kuna. Kriza neplaćanja naloga time je dosegla rekordnu razinu.

Naznaka poboljšanja likvidnosti u realnom sektoru i dalje nema, jer unutarnji dug samo raste. U studenom prošle godine zabilježio je rekordnu razinu s 35.037 milijardi kuna nepodmirenih naloga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješavanje problema nelikvidnosti Od danas počinje najveće čišćenje u hrvatskim tvrtkama! Slika nije dostupna Naplata duga Država uvodi reda u neplaćanje računa!

>> Naplata dugova i likvidnost u roku od 45 dana - samo san

Rekordnom unutarnjem dugu najviše su pridonijele tvrtke koje se bave trgovinom te građevinarstvom. Prvima je povećana vrijednost blokada računa za 276.6 milijuna kuna, a građevinarstvu je ta vrijednost povećana na 166 milijuna kuna.

Skok od 90 posto!

Od ukupne vrijednosti novih naloga koji su došli na naplatu, 44 posto se odnosi na dug pravnih osoba prema državi, na temelju poreza i doprinosa, čija ukupna vrijednost sada doseže rekordnih 13,7 milijardi kuna. Povećan je i broj poslovnih subjekata s blokiranim računima, odnosno 375 obrta i čak 800 pravnih osoba.

Time je ukupni broj poslovnih subjekata koji nisu u stanju podmirivati svoje tekuće obveze dosegao novi rekord od 74.778. U odnosu na 2008. to predstavlja povećanje od čak 90 posto, ili 16, 6 milijardi kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene