Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Castro uragan 'Gustav' usporedio s atomskom bombom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uragan 'Gustav' pogodio je Kubu poput atomske bombe, izjavio je bolesni bivši kubanski čelnik Fidel Castro.

U komentaru, potpisanu njegovim imenom i objavljenu u komunističkom dnevniku 'Granmi', Castro je rekao da je oluja uzrokovala štetu koja se procjenjuje na više stotina tisuća dolara.

Pročitajte i ovo Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje Oluja, Ilustracija IZVANREDNO STANJE Tropska oluja postaje uragan i pogodit će Kubu, za najgore se priprema i Florida: "Pripremite zalihe hrane, vode, lijekova, baterije..."

Toliko će biti potrebno samo za podmirenje najosnovnijih potreba stanovništva, napisao je bivši 82-godišnji predsjednik u komentaru naslovljenu 'Nuklearni udar'.

'Ono što je nacionalna televizija prikazala u nedjelju podsjetilo me na razaranje koje sam vidio kad sam posjetio Hirošimu koja je bila prva žrtva napada atomskom bombom u kolovozu 1945.', naveo je Castro.

Pozvao je sunarodnjake da se pripreme za teška vremena i uklone posljedice uragana svim raspoloživim materijalom.

Po prvim privremenim podatcima kubanskih vlasti objavljenima u ponedjeljak prošli je vikend uragan na Kubi oštetio više od 100.000 kuća, 370 škola i stotine kilometara električnih i telefonskih vodova, a evakuirano je ukupno 467.000 ljudi.

Unatoč golemoj snazi 'Gustava', koji je na Kubi bio uragan 4. kategorije na ljestvici od pet stupnjeva, nitko nije izgubio život.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene