Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brazilski predsjednik tvrdi

Castro se oporavio i izuzetno je dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski predsjednik Luis Inacio Lula da Silva rekao je u srijedu kako je Fidel Castro 'izuzetno dobro' i kako izgleda da se 'poravio' od zdravstvene krize zbog koje je izvan javnoga života već više od tri i pol godine.

Silva je u srijedu proveo više od sat vremena razgovarajući o različitim temama s 83-godišnjim Castrom koji je prepustio vlast mlađem bratu Raulu, prvo privremeno potom i trajno, nakon što je podvrgnut hitnoj operaciji crijeva u srpnju 2006.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U korist brata Fidel Castro se odrekao i posljednje službene dužnosti Slika nije dostupna Prvi put priznao Castro: Čelno mjesto u komunističkoj stranci napustio sam 2006.

Otada se Castra nije moglo vidjeti u javnosti mada je izgledao zdravije na fotografijama koje je vlada objavljivala posljednjih mjeseci. Silva je posljednji put posjetio Castra 2008. a brazilska privatna novinska agencija Agencia Estado je javila kako ovaj put vjeruje da Castro izgleda 'mnogo drugačije', navodeći neimenovane Silvine suradnike. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene